POGINULI HRVATSKI BRANITELJI - ČLANOVI DRUŠTVA

Datum: 29.12.2008    Autor: DVD ŽRNOVNICA

Mnogi članovi našeg Društva ratne godine proveli su kao hrvatski branitelji, na prvim crtama bojišnice. Neki od njih, nažalost, nisu nam se vratili.

Nenad Marin, Frane Mihanović, Igor Roguljić, Joško Matković, Slaven Cigić i Denis Jerković položili su na oltar domovine ono najvrjednije što su imali, svoje mlade živote.U sjećanje na poginule hrvatske vitezove koji su bili članovi našeg Vatrogasnog društva, 1997. godine izgradili smo Kapelicu svetog Florijana u sklopu Doma DVD-a i svake godine na Dan svetog Florijana – 4. svibnja, prisjetimo ih se na misi zadušnici u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Žrnovnici.

Kapelica svetog Florijana - fotogalerija

Sveti Florijan - zaštitnik vatrogasaca

Prvu misu u čast poginulih branitelja održali smo još 1995. godine. Tog se dana, svake godine iznova, zajedno s njihovim užim obiteljima, prisjetimo njihovih hrabrih života i neizmjerne žrtve koju su dali za hrvatsku slobodu, ali ih se uvijek sjetimo i kao naših uzornih i plemenitih članova, vatrogasaca uvijek spremnih krenuti u borbu i s najvećim vatrenim stihijama.

Polaganje cvijeća i svijeća za poginule branitelje - fotogalerija

Prije mise za poginule, posjetimo i groblja u Žrnovnici i Kučinama, gdje polažemo cvijeće i svijeće na njihove grobove. Uz zvuke mjesne Limene glazbe (Glazbarskog društva “Stjepan Radić” Žrnovnica), zajedno sa žrnovničkim ogrankom Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, cvijeće i svijeću za njih položimo i kod Središnjeg križa na mjesnom groblju u Žrnovnici, gdje istom prilikom cvijeće i svijeću položimo i za sve umrle članove našeg Društva.

Na glavnom zidu svečane dvorane DVD-a “Žrnovnica” izložili smo uvećane fotografije poginulih članova, kao trajni podsjetnik na njih, i nama i svim posjetiteljima našeg Društva.

 

Recent Record

  • TEL.: 021/472-093
    FAX.: 021/472-672
    MOB.: 091/472-0931
  • Hrvatskih velikana 93
    21251 Žrnovnica
  • E-MAIL: dvd.zrnovnica@gmail.com