VATROGASNI DOM

Datum: 14.06.2008    Autor: DVD ŽRNOVNICA

Naše Vatrogasno društvo danas raspolaže sa suvremenim i reprezentativnim Vatrogasnim domom smještenim u samom centru mjesta. U prizemlju se nalaze garaže, a ulaskom na prvi kat otvara se pogled na zidnu kapelicu svetog Florijana – zaštitnika vatrogasaca. Pred ulazom na prvom katu nalazi se prostrana terasa za druženje članova i gostiju.


uvecaj sliku


uvecaj sliku
Kapelica svetog Florijana na ulazu u Vatrogasni dom


Prostorije prvog kata rezervirane su za operativne aktivnosti. S desne strane od ulaza nalazi se zapovjedna soba s ormarićima za odjeću i obuću vatrogasaca. S lijeve strane je prostorija za dežurstva s operativnim stolom. Dalje niz hodnik nalaze se kuhinja, sprema za čistačicu i velika soba za druženje članova, s društvenim i elektroničkim igrama te televizijskim prijemnikom.


uvecaj sliku
Prostorija za druženje članova


uvecaj sliku
Zapovjedna soba


uvecaj sliku
Dežurana


Na drugom katu imamo svečanu dvoranu u kojoj su izložene slike naših članova koji su poginuli u Domovinskom ratu, a u sklopu koje se nalaze i vitrine s peharima i drugim priznanjima kojima je nagrađen naš DVD. Tu prostoriju koristimo za sastanke DVD-a, a zbog svoje veličine i za neka veća okupljanja poput skupština DVD-a i drugih organizacija. Taj polivalentni prostor prilagođen je i za izložbe slika i drugih umjetnina. Na drugom katu nalazi se i predsjedničko-tajnički ured u sklopu kojeg je i arhiva DVD-a. Jedna soba na drugom katu rezervirana je za skladište vatrogasne obuće, odjeće i opreme.


uvecaj sliku
Svečana dvorana DVD-a "Žrnovnica"


uvecaj sliku
Predsjedničko-tajnički ured


Na trećem, najvišem katu Doma DVD-a, smještena su tri apartmana za goste Društva u kojima imamo ukupno 13 kreveta. Svaki kat ima svoj zasebni WC s kupaonicom.


uvecaj sliku
Najveći od tri apartmana na 3. katu Vatrogasnog doma

 

Recent Record

  • TEL.: 021/472-093
    FAX.: 021/472-672
    MOB.: 091/472-0931
  • Hrvatskih velikana 93
    21251 Žrnovnica
  • E-MAIL: dvd.zrnovnica@gmail.com