Ukupno posjeta: -

zrnovnica.hr - službene web stranice o Žrnovnici  

  

.
. 

.

ŽRNOVAČKA ZUBNA ORDINACIJA - MALA ORDINACIJA ZA VELIKE ZAHVATE

Datum: 19.10.2015.    Autor: Web Žrnovnica

Budući da je naš dugogodišnji stomatolog, gosp. Ilija Vrdoljak još početkom godine otišao u zasluženu mirovinu, uredništvo web žrnovnice ovih je dana posjetilo prostore naše žrnovačke dentalne ordinacije kako bi izrazilo dobrodošlicu i upoznalo se novom stomatologinjom koja će se narednih godina brinuti o zdravlju zubi naših žrnovčana. U ordinaciji smo zatekli novo/staro osoblje, odnosno našu dugogodišnju medicinsku sestru Editu Buble, te novu, u splitskim krugovima izrazito cijenjenu dr.dent.medic. Ilenu Radoš. Očekivali smo da ćemo uz visokokvalificirani stručni kadar zateći i prostorno proširenu ordinaciju no nismo. U svega nekoliko kvadrata zbijena je stomatološka stolica, sterilizatori, te cijela pripadajuća medicinska oprema što našu ordinaciju (po kvadraturi) svrstava u jednu od najskućenijih u cijeloj županiji, a i šire. Bez obzira što je manjak prostora iskompenziran visoko kvalificiranim kadrom, u čiji smo se rad uvjerili na vlastitim zubima, neka ovo bude apel lokalnoj vlasti i ostalim nadležnim tijelima da žrnovačka ordinacija vapi za proširenjem i obnovom.

  opširnije   komentiraj


SPLIĆANI POKAZALI OGROMAN INTERES ZA PRVIM PREDSTAVLJANJEM ŽRNOVNICE NA SAJMU GAST!

Datum: 15.3.2015.    Autor: Tajana Lolić, foto: Žrvanj

Svi posjetitelji Sajma GAST u Şplitu, u nedjelju su mogli uživati u glazbeno-gastronomskom programu kojega su pripremili udruga Žrvanj i klapa Žrnovnica.


U dvosatnom programu udruga Žrvanj
je predstavila svoj rad i vrijednosti svoga mjesta kroz pjesmu,
sliku, priču i nezaobilaznu dobru spizu.

  opširnije   komentiraj


ISKLJUČEN TRENER, POMOĆNIK, IGRAČ: MOSOR I ŠIBENIK REMIZIRALI NA PRICVIĆU

Datum: 15.3.2015.    Autor: Goran Knezović / Dalmacija News, Foto: Božidar Vukičević / CROPIX

Derbi Treće lige završio je bez pobjednika, bez golova ali ne i uzbuđenja. U susretu 21. kola 3. HNL Jug Mosor i Šibenik na Pricviću su odigrali žustar dvoboj koji je na koncu završen isključenjima trenera Narančastih, Mirka Labrovića (`39.), pomoćnog trenera Mosora Mate Radića (`87.), te gostujućeg veznjaka Maleša, dok je momčadi sa Šubićevca i (opravdano) poništen pogodak zbog zaleđa. Domaćin je u dva navratara preko Pajčića zatresao gredu...

  opširnije   komentiraj


KAMIONI PROTUZAKONITO VOZE PREKO ZAŠTIĆENOG MOSTA I STVARAJU PROMETNI ČEP

Datum: 15.3.2015.    Autor: Ines Brajević / Dalmacija News. Foto: Udruga Žrvanj

Čitatelji iz Žrnovnice ponovno upozoravaju na kršenje prometnih znakova pri prolasku teretnih vozila preko mosta na skretanju za Korešnicu. Naime, tim je mostom zabranjena vožnja teretnih vozila iznad 5,5 tona, no unatoč tome ne prođe dan da neki teretnjak ne krene tim putem prema Korešnici.

- Prije koji dan je autobus Prometa morao ustuknuti grdosiji od 30 tona i vratiti se izrazito opasnom vožnjom unatrag kroz križanje. Ne znamo što se treba dogoditi da odgovorne službe reagiraju. Koliko puta san ih zaustavio i pitao znaju li da su u prekršaju i u 95 posto slučajeva su odgovorili potvrdno. Znači, radi se o svjesnom kršenju zakona - upozoravaju naši čitatelji.

  opširnije   komentiraj


POTRES POD MOSOROM, VINKO BARBARIĆ PONUDIO OSTAVKU!

Datum: 8.3.2015.    Autor: VEDRAN PAVIČIĆ

Zvuči nevjerojatno, ali je istinito. Prvi čovjek trećeligaša Mosora Vinko Barbarić ponudio je ostavku na mjesto predsjednika kluba odnosno, kako se ispravnije kaže, stavio je mandat na raspolaganje Skupštini kluba iz Žrnovnice. Iznenađujuća je to vijest jer se radi o čovjeku koji je sinonim jednog od najstabilnijih i najboljih dalmatinskih niželigaša, osobi koja je već 25 godina alfa i omega Mosora. Jasno da ostavka ne dolazi iz čista mira, prekipjelo je Barbariću to što klub nema jednak tretman u Trećoj HNL jug kao neki konkurenti za plasman u viši rang. Njegovu ljutnju ne može ohladiti ni hladna Žrnovnica koja teče tik uz stadion na Pricviću.

- Dajem ostavku jer ne mogu Mosoru osigurati ravnopravne uvjete u borbi za prvo mjesto u usporedbi sa Šibenikom - poručio je Barbarić, ukazavši kako neki događaji i radnje jasno dokazuju kako se na sve načine pokušava pomoći klubu sa Šubićevca da se vrati u Drugu ligu.

  opširnije   komentiraj


BURA DEVESTIRALA GROBLJE, ŠTETE PO MJESTU (FOTO)

Datum: 5.3.2015.    Autor: Rade Popadić

Najjača bura od 2004. godine puše u Žrnovnici. Stanovnici ovog podmosorskog mjesta još pamte katastrofalnu buru koja je puhala 14. studenog 2004. godine, kada je vjetar načinio mnogo štete na poljoprivrednim kulturama, na električnoj mreži, ali i na mjesnom groblju i crkvi.

U četvrtak kao da se cijeli scenarij ponovio. Prvo je pala obilna kiša, u samo 12 sati pala je 41 litra oborine po kvadratnom metru, a bura je jača cijeloga dana. U ranim popodnevnim satima udari bure su prelazili orkanskih 130 km/h, što je bilo dovoljno da dođe do novog niza padanja i lomljenja čempresa na žrnovačkom groblju. Iako je većina čempresa pala prije 11 godine, sada su pali ili su oštećeni ne tako brojni čempresi.

  opširnije   komentiraj


GUŽVE DO ŽRNOVNICE ZBOG PRIKLJUČENJA ZGRADE NA ELEKTRIČNU MREŽU

Datum: 18.2.2015.    Autor: Ines Brajević

Promet Poljičkom cestom, koja ide od Jadranske magistrale prema kamenolomu u Žrnovnici, zadnjih se dana odvija otežano. Razlog su radovi koje na jednom dijelu prometnice izvodi HEP. Naime, riječ je o priključenju novoizgrađene zgrade na električnu mrežu.

  opširnije   komentiraj


SVE ŠTO TREBATE ZNATI O SPALJIVANJU NA OTVORENOM NAUČITE U SRIJEDU U PRICVIĆU

Datum: 11.2.2015.    Autor: Web Žrnovnica,

U prostorijama Osnovne škole Žrnovnica pripadnici DVD-a Žrnovnica će u srijedu, 18. veljače, održati pokaznu vježbu i predavanje o opasnostima nastanka požara na otvorenom prostoru, kako spriječiti nastanak požara te što sve treba znati o spaljivanju na otvorenom.

  opširnije   komentiraj


ŽRNOVNICA: U DRUGOM KRUGU IZBORA NAJVIŠE GLASOVA GRABAR-KITAROVIĆ

Datum: 11.1.2015.    Autor: Web Žrnovnica,

U drugom krugu izbora za predsjednika Republike Hrvatske, održanim početkom siječnja, na biračkom mjestu na Korešnici izašlo je ulupno 804 birača.

Kolinda Grabar Kitarović dobila je 400, a Ivo Josipović 379 glasova. Na biračkom mjestu Žrnovnica izašlo je 899 birača. 506 dalo je glas Kolindi Grabar- Kitarović, a 365 Ivi Josipoviću. Nevažećih listića na Korešnici bilo je 25, u Žrnovnici 28.

  opširnije   komentiraj


  Pošalji slike  

Pošalji članak  

 Arhiva članaka  
.
.
Žrnovnica online
  

Foto Galerija


Vremeplov


Zadnje dodane slike
.

.

[ Mobilna verzija ] [ contact webmaster ]