Ukupno posjeta:

 zrnovnica.hr - službene web stranice o Žrnovnici  

  

.
.

 

.

SPLIĆANI POKAZALI OGROMAN INTERES ZA PRVIM PREDSTAVLJANJEM ŽRNOVNICE NA SAJMU GAST!

Datum: 15.3.2015.    Autor: Tajana Lolić, foto: Žrvanj

Svi posjetitelji Sajma GAST u Şplitu, u nedjelju su mogli uživati u glazbeno-gastronomskom programu kojega su pripremili udruga Žrvanj i klapa Žrnovnica.


U dvosatnom programu udruga Žrvanj je predstavila svoj rad i vrijednosti svoga mjesta kroz pjesmu, sliku, priču i nezaobilaznu dobru spizu.


"Pivaju ka' slavuji" - komentirala je sebi u bradu jedna gospođa, dok je uživala u svakoj noti nastupa klape Žrnovnica koja je ovom prilikom predstavila i svoju novu pjesmu "Pod kapon dalmatinskon".


Ivica Lolić je kroz zanimljivu prezentaciju o Perunovim tematskim stazama istaknuo vrijednost kulturne i povijesne baštine te važnost i ljepote Žrnovnice, a posebnu pažnju posjetitelja izazvala je priča o nedavno revitaliziranoj Žrnovskoj jabuci, autohtonoj sorti.


Za prste polizat spizu pobrinuo se Perunov majstor kuhar Robert Stipčević, koji je pripremao orzot s povrćem, manistru s pancetom i puru sa slanim srdelama, a palačinke je zamutila Jagoda Mihanović i to od svježe mljevenog crnog brašna iz Antoničinog mlina.


Predsjednik udruge, Petar Amižić, osvrnuo se na dosadašnji uspješan rad udruge kroz organizaciju gospodarskog sajma, smotre klapa, ekoloških i drugih akcija, te je najavio projekt izrade biciklističkih i pješačkih staza u suradnji s Gradom Splitom i turističkom zajednicom Grada Splita.


Više o aktivnostima Udruge, sadnicama Žrnovske jabuke ili izletima kroz Perunove tematske staze... potražite na Facebook stranici udruge Žrvanj.


.

[ Best fit at 1024 × 768 resolution ] [ contact webmaster ]