Ukupno posjeta:

 zrnovnica.hr - službene web stranice o Žrnovnici  

  

.
.

 

.

KAMIONI PROTUZAKONITO VOZE PREKO ZAŠTIĆENOG MOSTA I STVARAJU PROMETNI ČEP

Datum: 15.3.2015.    Autor: Ines Brajević / Dalmacija News. Foto: Udruga Žrvanj

Čitatelji iz Žrnovnice ponovno upozoravaju na kršenje prometnih znakova pri prolasku teretnih vozila preko mosta na skretanju za Korešnicu. Naime, tim je mostom zabranjena vožnja teretnih vozila iznad 5,5 tona, no unatoč tome ne prođe dan da neki teretnjak ne krene tim putem prema Korešnici.

- Prije koji dan je autobus Prometa morao ustuknuti grdosiji od 30 tona i vratiti se izrazito opasnom vožnjom unatrag kroz križanje. Ne znamo što se treba dogoditi da odgovorne službe reagiraju. Koliko puta san ih zaustavio i pitao znaju li da su u prekršaju i u 95 posto slučajeva su odgovorili potvrdno. Znači, radi se o svjesnom kršenju zakona - upozoravaju naši čitatelji.

Policija: Više puta smo sankcionirali počinitelje

Iz splitske policije poručuju da je ta lokacija obuhvaćena kontrolom prometa s prioritetnom zadaćom sankcioniranja prekršaja nepoštivanja prometnog znaka kojeg čine vozači teretnih vozila.

- Tijekom rada na toj lokaciji policijski službenici su u više navrata sankcionirali počinitelje zbog tog prekršaja, ali budući da se evidencija prekršaja temelji na odredbi zakonskog članka ne možemo dostaviti ukupan broj prekršaja za navedenu lokaciju. Budući da se s prekršajima nastavlja i dalje ćemo pojačano nadzirati promet, kao i sankcionirati prekršitelje, a u odnosu na interes javnosti formirat ćemo posebnu evidenciju o broju zahvaćenih prekršaja i provedenih aktivnosti nadzora prometa - kazala je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Direktori Ba-Coma na sastancima i nemju vremena za odgovor novinarima

Žrnovničani tvrde da se u ovom prekršaju najčešće mogu vidjeti teretnjaci u vlasništvu diskonta pića "Ba-Com", pa smo pokušali stupiti u kontakt s nadležnima. Međutim, unatoč obećanju tajnice da će se netko javiti i odgovoriti na naš upit nitko od nadležnih nije odgovorio. Obrazloženje je da su "direktori na sastancima".


.

[ Best fit at 1024 × 768 resolution ] [ contact webmaster ]