Ukupno posjeta:

 zrnovnica.hr - službene web stranice o Žrnovnici  

  

.
.

 

.

POTRES POD MOSOROM, VINKO BARBARIĆ PONUDIO OSTAVKU!

Datum: 8.3.2015.    Autor: VEDRAN PAVIČIĆ

Zvuči nevjerojatno, ali je istinito. Prvi čovjek trećeligaša Mosora Vinko Barbarić ponudio je ostavku na mjesto predsjednika kluba odnosno, kako se ispravnije kaže, stavio je mandat na raspolaganje Skupštini kluba iz Žrnovnice. Iznenađujuća je to vijest jer se radi o čovjeku koji je sinonim jednog od najstabilnijih i najboljih dalmatinskih niželigaša, osobi koja je već 25 godina alfa i omega Mosora. Jasno da ostavka ne dolazi iz čista mira, prekipjelo je Barbariću to što klub nema jednak tretman u Trećoj HNL jug kao neki konkurenti za plasman u viši rang. Njegovu ljutnju ne može ohladiti ni hladna Žrnovnica koja teče tik uz stadion na Pricviću.

- Dajem ostavku jer ne mogu Mosoru osigurati ravnopravne uvjete u borbi za prvo mjesto u usporedbi sa Šibenikom - poručio je Barbarić, ukazavši kako neki događaji i radnje jasno dokazuju kako se na sve načine pokušava pomoći klubu sa Šubićevca da se vrati u Drugu ligu.

Iskusan je Barbarić, dugo je u nogometu da ne bi prepoznao potencijalne mutne radnje u korist samo jednog kluba. Primjerice kao što je suđenje na subotnjoj utakmici njegovog Mosora i makarskog Zmaja s kojim Žrnovčani unatoč minimalnoj pobjedi nikako nisu zadovoljni. Smatraju da su oštećeni za dva kaznena udarca te da je suđenje na Pricviću bilo na strani gostiju. Osim toga, istovremeno je otkazana utakmica između Hrvaca i Šibenika, zbog loših vremenskih uvjeta. Nije odgađanje zasmetalo Žrnovčanima, ali jest obavijest da termin nove utakmice još nije određen. Naime, smatraju u Mosoru, u pravilniku jasno piše da se u slučaju vremenskih neprilika utakmica odgađa za 24 sata. Pa ako u subotu nije bilo moguće igrati u Hrvacama, u nedjelju sigurno jest i tu nema dvojbe. Zato je Barbarić s razlogom ljut, revoltiran i razočaran, smatra da je puno dokaza njegove teorije o neravnopravnoj borbi za prvaka.

- Ostavka ne znači da se predajem ni da ću odustati, to sigurno neću. Krenut ću u borbu protiv negativnih trendova u organizaciji natjecanja, a sve u cilju uspostavljanja reda u našem nogometu. Sve će se ubrzo znati - poručio je ljutiti čelnik Mosora.


.

[ Best fit at 1024 × 768 resolution ] [ contact webmaster ]